torsdag 25 augusti 2011

Sommaren 2011





Saga födde sina valpar extra tidigt .bara för att vi skulle kunna utnyttja vår semester maximalt. Vi ordnade med valpvakt och packade vår husbil. Stoppade in alla nya leksaker och motvillig son. Först skulle vi åka mot Ransäter för att kolla på utställningen där, tre dagars jätteevenemang.


Men först tog vi vägen om IKEA Karlstad och köpte möbler till Emils balkong... Vi hade ju såååå gott om plats! Men vi hittade, som alltid, lite kul saker så det blev att stuva!!


Dick och jag hade bestämt att hela semestern skulle gå i det avslappade tempo som ger kropp o själ frid. Så det blev god mat och gott vin, vila och paus. Egon tyckte det var xxx. Men han tog massor av fina bilder som han kommer presentera på hemsidan under egen rubrik.


Väl på Ransäter letade vi upp Magnus och Gunnar med hundar. Det gick så där på fredagen. Men stämningen var på topp och vädret var lagom. Kollade runt bland tält och ringar. Hittade en sax till Synnöve. Tittade på hundar och folk och njöt av att bara vara åskådare. Det var ganska rörigt bland ringar, högt gräs och få soptunnor...

Vi for vidare och eftersom Emil jobbade landade vi i Mora på en underbar parkering. Jag badade! Vi gick in till stan med hundarna och satte oss och tog en sallad, kebab-rulle och pizza. Dick fick en chock när han upptäckte att han inte kunde få i sig en hel pizza. Tog hela semestern att hämta sig från den. :)

Emil hyr en lägenhet i ett äldre hus som är underbart. Vi for runt några dagar och kollade på skidbackar i vila, handväskor och jackor i läder, älgfigurer och massor av annat. Pimpade lägenheten med gröna växter mm. Och njöt av sonens sällskap.

Så gav vi oss ut i ödemarken. Eller vad det nu kallas. "Sickan" har en plan... Jag läste kartan och vi åkte småvägar där vi såg en del djur men bara två bilar. Ibland fick det ta stopp för PP.

Promenader utan koppel var underbara. Här fanns lingon, blåbär och ett och annat hjortron. Hundarna njöt efter några dagar med koppel.

Så var vi i Mora igen. Och Egon var ute med kameran. Han tog bilder på Tanjas drömmars leksak: levande and. Hon kunde inte låta dem vara. Hon skakade och gnydde bara hon såg dem. Och där vi ställde bilen för natten fanns det många! Det gick nästan inte ha henne lös.

Vi åkte till Orsa, Grönklitt och landade vid Krister & Annes stuga. Vädret var underbart och vi fick några fantastiska kvällar, och dagar naturligtvis!

Så började vi göra hundarna fina. Vi hade anmält till inofficiell utställning i Dala-Floda. Det fanns en del att putsa på hundarna. Det har ju blivit några utställningar i år!

Alla skulle vara fina! Så min nya maskin fick göra en del jobb. Det är en DeVal batteridriven som funkar med alla Oster skär. Går jättebra och jag är jättenöjd.

Egon tyckte väl att utställning är sååå kul. Men de hade Cola! Så det gick att överleva! Han var glad att ha Petra och Frida att umgås med. Men det var ganska långtråkigt.


Dick o Tanja vilar sig i form! Dick var förste fotograf och tog bilder på allt och alla. Men här fick jag tag i kameran. Tältet var jättebra att ha: det kom en skur. Krister, vår väder-maskot, missade lite. Sen var det gott väder om än lite fuktigt på marken.


Petra och Oliver gick in och visade var skåpet ska stå. Naturligtvis fick han HP och blev BIR valp. Trots att ingen av de två sovit så mycket under natten (fnitteranfall och spunk) så var de pigga och alerta när det gällde.

Krister visade Gibbs och fick HP. Sen tog han Tanja och gick in i tik-klassen. HP fick alla tre i klassen men Aheri blev bästa tik. Efter ett snabb-byte för Krister gick vi in för att konkurrera om BIR & BIM. Aheri tog hem det hela och fick gå in i finalen.

Vi lånade ut Tanja till en liten tös som gick barn med hund och gjorde det så bra att de kammade hem vinsten!

Här är de fyra som var med. Från vänster: Tanja, Aheri, Oliver och Gibbs. HP till alla och BIR till Aheri, BIR-valp till Oliver, BIM till Gibbs.

Hundarna firade att de kunde gräva och busa. Med besked! Det var två hundar som ruskade av sig här. Det syns nog inte hur mycket bös de fick ur pälsarna.

Vi for till Uppland och kollade vårt staket. Badade lite och njöt. (Bilder kommer när jag får ur dem ur telefonen). Hade några dagar som vi bara fanns till och åt gott mm. Så fick "Sickan" tag i kartan och bilen vände hemåt. Valpar och Saga väntade på oss. Vi tog en glasspaus i Götene. Dick delade generöst med sig av glassen.

Trött 16-åring tyckte det var underbart med glass och nästan hemma! Dock tror jag att han messade 1000 gånger med vännerna och det kan inte vara så mycket som inte var sagt... Vi märkte när vi inte hade telefontäckning: då plingade inte hans telefon var 3-4 minut.
Men det var härligt att han var med. Och det var otroligt skönt att komma iväg för några dagar. Dick och jag tog en sväng till, njöt av långa promenader och varandra. Vi har tydligen lyckats pricka det goda vädret i stort sett hela tiden. Solbrända, utvilade med massor av energi återgår vi till vardagen. Tack vänner för denna underbara sommar!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar