söndag 9 september 2018

Att vara stolt på olika sätt

I går samlades ett helt gäng med hundar uppfödda av oss på Tjörns brukshundklubb. Själva kom vi dit på fredagen och packade in oss. Anna och Isabella med Rally och familjens schäfer Fight kom också. Vi förberedde MHbanan och tränade lite nosework. Käkade lite och umgicks. Sen gick vi till vila. Och där och då på ett läckande "själv-uppblåsande" liggunderlag insåg jag hur bekväm jag blivit med husbil.
Lördagen började vi med promenad i svag sol. Och vi hoppades att de utlovade skurarna skulle runda Tjörn. Men ack.... Vi hade lite tur med uppehåll emellanåt så vi kunde vänta lite och "passa på" med de hundar som skulle beskrivas. Sista hunden ut hade inte riktigt nån "tur". Det var Ziva och hon är inte vidare förtjust i regn normalt.
Dick höll ställningarna i klubbstugan med mkt god hjälp av Viveka som även bakat massor av kakor. (Sitter och knaprar i mig av de som blev över)
Julia och Philip hade bakat morotskaka som smakade som bäst efter den hårda Team Modicken kampen. När den hölls regnade det ordentligt! De som inte tävlade kunde vara uppe på altanen och ropa uppmuntrande till de tävlande utan att bli helblöta. Men domaren-jag stod på planen hela tiden.
Då när jag stod där och väntade på de två paren som skulle tävla i finalen tittade jag upp och såg det engagemang, vänskap och glädje som bara flödade. Att få vara del av det och till vissa delar anledning till det gjorde mig stolt. De timmar vi lägger på avelsplanering, resor, vaknätter, tävlingar, utställningar mm är så värt det. Ni gör det värt det.

1 kommentar:

  1. Stort tack för ert engagemang och för en mycket trevlig dag 🙂.

    SvaraRadera