söndag 2 oktober 2011

En minisemester på Öland


Vi fick tillfälle att åka iväg till Öland. Dick skulle vara med på ett Distrikt 7-möte och jag kunde byta lördag med min underbara kollega Bettan. Vädret var underbart och utsikten från bron var magnifik!
 


Vi kom fram på kvällen och fick ställt husbilen på en parkering som var full av husbilar. Det var ganska nära centrum. Vi gick fram och tittade på stan, pumpor, folk och öppna affärer. Mycket var öppet klockan nio på kvällen. Vi hittade en mysig krog som vi satte oss o tog en öl och åt en god middag.
 


 På lördagsmorgonen gick vi in mot torget för att möta upp till mötet. Och som alla andra (!) tog vi bilder på skördebåten. Det var pumpor och halmbalar överallt. I stort sett varenda grindstolpe, mur, ingång och skyltfönster innehöll pumpor och eller halm. Kvällstid även ljus eller marschaller. Stämningen var på topp och efter möte och ett föredrag om solens påverkan på jorden så fortsatte vi njuta av stan. 

Rondellhundarna var mobila!


I ett öl-tält mitt på torget hittade vi Gotlandsöl här på Öland. Gott var det med massor av smak. Och ett band med ungdomar spelade: Rockaholic. Kanske något som kommer höras i radio om några år. Lite mognad och egna låtar så.


Dick och jag gick en sväng på den stora campingen som ligger ner mot hamnen. Det är många människor på liten yta... Så vi sökte lite lugn. Gick en lång promenad och vädret gjorde att vi bara njöt.

 
På kvällen gick vi ut och tog en cider/öl. Lördagskvällen var mer röjkväll. Det var ungdomar och mer fylla. Vi drog oss ganska snart bort mot bilen för att komma i säng. Fyrverkerierna som sköts av från två platser kunde vi se från bilen. Krogen som roade flest ungdomar låg intill den stora parkeringen vi var på. De gav sig vid tre.... Men helgen var underbar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar